Otse: vaata võidupüha paraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupühaparaad toimub 2017. aastal Rakveres.
Võidupühaparaad toimub 2017. aastal Rakveres. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu on Rakvere linnal au võõrustada traditsioonilist, umbes tuhande osalejaga võidupüha paraadi koos selle juurde kuuluva maakaitsepäevaga. Postimees.ee vahendusel saab kell 11 algavat paraadi jälgida otseülekandes.

Paraad toimub Rakvere gümnaasiumi ringteel, riviüksused kogunevad Tuleviku tänavale ja liiguvad ümber ringtee Koidula tänavale. Võidupüha paraad toob Lääne-Viru maakonna keskusesse kokku umbes tuhat osalejat, kelle hulka kuuluvad korraldajad koos tehnikaga: esindatud on Kaitseliidu üksused, teiste hulgas sadakonna osalejaga Viru maleva kompanii koos miinipildujarühma ja liputoimkonnaga, Kaitseliidu nais- ja noorteorganisatsioonide liikmed, politsei- ja piirivalveamet, vanglateenistus, aga samuti arvukad liitlaste rühmad ja liputoimkonnad.

Rasketehnikat võidupüha paraadil liikumas ei näe, sest Rakvere linnatänavad ei kannataks Kaitseliidu Viru maleva pealiku kolonelleitnant Marek Laanisto sõnul nende raskust välja ja pigem tekitaksid masinad seal sõites liigset kahju. Küll aga on paraadile järgneva maakaitsepäeva näitusel esindatud brittide lahingutank Challenger, prantslaste soomustehnika ja palju muud põnevat.

Paraadil teevad muusikat Kaitseliidu ja kaitseväe orkestrid, teiste hulgas näiteks Kaitseliidu torupilliüksus. Vabariigi presidendile toob võidutule esimese maailmasõja ajal idee leidnud džiip Willis Overland.

Paraadist teeb otseülekande Eesti rahvusringhääling, mille pilti Postimees vahendab. Paraadi kommenteerivad Andres Kuusk (ERR), Kaitseliidu kooli juhataja Erik Reinhold ja reporter Anna Gavronski (ERR). 

Võidupüha paraadil osalevad üksused lihvivad viimast korda rivisammu ja harjutavad paiknemist 22. juuni õhtutundidel.
Võidupüha paraadil osalevad üksused lihvivad viimast korda rivisammu ja harjutavad paiknemist 22. juuni õhtutundidel. Foto: Kaitseliit, Meelis Meilbaum, Elmo Riig/Sakala, Margus Ansu/Postimees, montaaž
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles