Ida prefektuuri politseinik peeti kinni lapse internetis ahvatlemise kahtlustusega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile pidasid Ida prefektuuri kriminaalbüroo ametnikud kinni politseiniku, keda kahtlustatakse internetis lapseealise seksuaalses ahvatlemises. Politseinik vabastati täna töölt.

Kahtlustuse järgi sooritas mees süüks pandavaid tegusid töövälisel ajal ja mitte tööruumides, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra kinnitab, et politsei suhtub sellistesse juhtumitesse väga tõsiselt ja sedalaadi kuritegevuse puhul on tavaliselt signaale, mida võivad märgata perekonnaliikmed, lähedased ja kolleegid. «Märgates täiskasvanu ebatervet huvi laste vastu, peab sellest kindlasti teatama,» ütles Vahtra.

Asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb lapseealise seksuaalset ahvatlemist. Süüdimõistmisel ootab teo toimepanijat ees kas rahaline karistus või kuni kolme aasta pikkune vangistus.

Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Ida prefektuuri kriminaalbüroo koos PPA sisekontrollibürooga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles