Scoutsrännakul osales ligi tuhat võistlejat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutsrännak.
Scoutsrännak. Foto: Kaitseväe peastaap

Ligi tuhat inimest võttis täna Pakri poolsaarel osa traditsioonilisest 30-kilomeetrisest Scoutsrännakust.

Scoutspataljoni kümnendale taasloomise aastapäevale pühendatud sõjalis-sportliku rännaku võitis seekord uue rajarekordiga 2:48:49 kadett Andres Seppel kõrgemast sõjakoolist, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Kuna sel aastal on sulaperiood tulnud hiljem, siis oli rada võrreldes eelmise aastaga parem,» ütles võistluse peakorraldaja nooremleitnant Rauno Mäe. «See kajastus ka tulemustes, tehti uus rajarekord,» lisas nooremleitnant Mäe.

Oma võimeid oli lisaks kaitseväelastele tulnud proovile panema veel võistlejad Kaitseliidust, politsei- ja piirivalveametist, päästeametist, teistest organisatsioonidest ja ka tsiviilisikud.

Scoutsrännak on Scoutspataljoni iga-aastane võistlus, millest on kutsutud osa võtma kõigi jõustruktuuride esindajad ja tsiviilisikud. Osalejate sugu, vanus ja auaste ei ole olulised.

Rännaku juhendi kohaselt pidid osalejad läbima 30 kilomeetrise marsruudi kandes 15 kg kaaluvat kohustuslikku varustust. Kaitseväelasel kuulus varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kg raskune seljakott, samuti pidid kaitseväelased läbima rännaku teenistusvormis. Rännakurajal oli iga kolme kilomeetri järel veejaotuspunktid ning kahekümnendal kilomeetril suupisted ja mustikasupp. Pärast finišeerimist pakuti osalejatele 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni sööklas tasuta sooja sõdurisuppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles