Toll trahvis kolme Lätis napsu järel käinut (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko 1000 nimeline kauplus Valka linnas peibutab ka ostjaid Eestist.
Alko 1000 nimeline kauplus Valka linnas peibutab ka ostjaid Eestist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad leidsid jaanipühade eelsel nädalal Lätist saabuvaid autosid kontrollides ainult kolm sõidukit, millega toodi Eestisse lubatust rohkem alkoholi.

«Rikkumisi avastati ainult kolmel juhul, kus Soome kodanikud olid Lätist kaasa toonud üle lubatud määra õlut, kanget alkoholi ja long drink'e. Kolme juhtumiga määrati makse kokku summas 909 eurot,» ütles MTA pressiesindaja Mailin Aasmäe teisipäeval BNSile.

Maksu- ja tolliameti töötajad tegutsesid nädal enne jaanipühi nii Ikla kui Valga piirkonnas, et ennetada alkoholi lubatud piirmäära ületatava alkoholi kaasa toomist Lätist, märkis Aasmäe. Kokku suhtlesid ametnikud 178 sõidukijuhiga, kes valdavalt kõik olid hästi kursis lubatud koguste ja piirangutega, ütles Aasmäe.

Lisaks pidasid tolliametnikud kontrolliks kinni kahtlust äratanud sõiduki, kust leiti kokku 39,36 kilogrammi ehk 2400 karpi huuletubakat.

«Kui inimesi rohkem maanteedel liikvel on, siis oleme ka edaspidi rohkem väljas ja aitame inimestele vajadusel piirkoguseid meelde tuletada,» lubas MTA tolliosakonna juhataja asetäitja Tiit Kõluvere pressiesindaja vahendusel.

Euroopa Liidu siseselt tohib enda tarbeks teisest riigist kaasa tuua kuni 90 liitrit veini, kuni 110 liitrit õlut, kuni 10 liitrit kanget alkoholi ja kuni 20 liitrit muid alkohoolseid jooke.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles