Galerii esimesest proovipäevast: lapsed harjutasid väsimatult

Agnes Saik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna staadionid täitusid täna tantsupeoks valmistuvate väikeste ja suuremate rahvatantsijatega, kes tegid usinasti proove, et reedese etenduse ajal teaksid kõik täpselt, kus nad olema peavad.

Lasnamäe spordikompleksis oli juhendajatel kõige rohkem nuputamist laste paigal hoidmisega, et saaks tekitada mustreid. Tihti tuli väikestele tantsijatele öelda, et väljakul ei tohi joosta, kukerpallitada ega hundirattaid teha. Noored ei püsinud sugugi paigal ega oodanud, kuni ka teised juhendajad jõuaksid oma rühmad rivis kohale viia.

Kalevi staadionil lõpetati just üks kombinatsioon, kui juhendaja palus tantsijatel võtta algpostitsioonid ja lapsed jooksid ummisjalu üle väljaku oma kohtadele, mille peale juhendaja manitses, et jõudu tuleks hoida tantsimiseks. Kui vahepeal sammud sassi läksid või rühmad piisavalt kiiresti õigetesse positsioonidesse ei jõudnud, ütles juhendaja, et pole hullu ja kirjeldas, mida järgmine kord teisiti teha.

Ilm oli täna küllaltki soe, kuid päike siiski kogu aeg ei paistnud ja tuul puhus tugevalt, puud staadioni ümber kohisesid ja kiled laperdasid tuules. Staadioni ääres istuvad juhendajad ja oma harjutuskorda ootavad lapsed võtsid vahepeal teki ümber või hoidsid seljas kilekeepi. «Sa oled väga tubli, sa oled päikese välja tantsinud!» ütles juhendaja lõpuks, kui muusikaga proov läbi sai, ja saatis lapsed kella 16 ajal kolmveerandtunnisele söögipausile.

Tantsupeo esimene etendus toimub sel reedel, laulupidu on pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles