Video: tugev järeltõuge jättis osa Kirde-Jaapanist elektrita

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani raputanud 7,4-magnituudine järeltõuge, millele järgnenud tsunamihoiatus hiljem tühistati, jättis suure osa riigi kirdeosast elektrita.

Välisministri asetäitja Tetsuro Fukuyama rääkis Reutersile, et elektrita jäid piirkonnad Aomori, Akita, Miyagi ja Yamagata prefektuurides.

Firma Doutour Coffee koosseisu kuuluva kohviku omanik Shigeru Urayama tegi oma äri Yamagatas erinevalt paljudest teistest lahti. «Paljudele inimestele on maavärin mõju avaldanud ja nad ei ole alla andnud ning nii otsustasin ka mina mitte alla vanduda. Ma avasin oma kohviku täna sel põhjusel, et kõigi teiste ärid on kinni. Ja kuna inimestel võib olla toidu leidmisega probleeme, siis otsustasingi oma kohviku lahti teha.»

Kuuma kohvi menüüs ei ole, kuid võileibu ja purgis olevat kohvijooki võib osta küll.

Tugev järeltõuge raputas riigi kirdeosa varsti pärast keskööd. Päästeameti andmetel hukkus kaks ja sai viga üle saja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles