Politsei peaspetsialisti kahtlustatakse altkäemaksu võtmises

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks
Altkäemaks Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Täna hommikul pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrollibüroo töötajad kinni Põhja prefektuuri Tammsaare teeninduse peaspetsialisti, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Praeguseks on töötaja esitanud lahkumisavalduse.

Kahtlustuse kohaselt väljastas teeninduse töötaja tasu eest kolmandate isikute andmeid kõrvalisele isikule, kasutades selleks PPA siseseid andmebaase. Kahtlustatav menetles kodakondsuse ja elamislubadega seotud taotlusi.

PPA kinnitusel ei ei ole tegemist ulatusliku andmelekkega, vaid üksikjuhtumitega. Kolmandate isikute kohta väljastatud andmed ei olnud seaduse mõistes delikaatsed isikuandmed ning PPA võtab nende inimestega ühendust, kelle infot lekitati ja teavitab neid juhtunust.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul suhtub politsei sellistesse juhtumitesse väga tõsiselt. «Riik on meile usaldanud andmed, et inimesi aidata ning meie kohus on neid andmeid kaitsta,» ütles Jaani. 

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku sätte alusel ning seda viib läbi PPA sisekontrollibüroo ja riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles