BBC avaldas Eesti jääteedest maalilise loo

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee
Jäätee Foto: Raigo Pajula

BBC veebiportaalis ilmus lugu Eesti jääteedest, kus oli selgitatud nii liiklemise põhimõtteid kui ka vaadete maalilisust.

Korrespondent Joel Alas alustas lugu jäätee kontrollpunktist, kus ta oma sõidukorda ootas.

«Minust paremal on teel liiklemise reeglid. Need pole tavalised reeglid: sellel teel ei tohi kanda turvavööd, sest sul võib tekkida vajadus autost ootamatult ja kiiresti lahkuda,» kirjutas ta BBC loos.

Sealt liikus lugu edasi autoga samas rütmis.

«Tee on jääst ja ametlikke jääteid on Eestis kuus. Isegi märtsi keskpaigas, kui päike sulatas väljadel olevat lund, oli jää paksuseks pool meetrit, mistõttu said teed kasutada päevas mitusada autot,» selgus loost. «Jääteedel liikumine on osa Eesti saarte ajaloost ja kultuurist. Kohalikud ootavad jääteede valmimist, sest nii on odavam ja mugavam reisida.»

Alas kirjeldas ka jääteel sõitmist, mis oli tema sõnul korraga nii libe kui ka konarlik.

«See tundus uskumatult turvaline – ühelgi hetkel ei tekkinud tunnet, et jää võiks murduda,» kirjutas ta. «Päikselisel päeval oli vaade imeline: valge kõrb. Parempoolsest aknast näen parvlaeva, mis tundub üle valge välja sõitvat.»

Eesti jääteedest on lugusid teinud teisedki ajakirjanikud. Hiiu Nädal kirjutas märtsi keskel, et Saksamaa televisioon on jääteest lausa mitu lugu teinud ja lugu käis tegemas ka Lätis resideeruv saksa raadioajakirjanik ning itaallased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles