Vergi ligidal madalikule sõitnud jahilt päästeti kuus inimest

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vergi sadama juures madalikule sõitnud Soome jaht.
Vergi sadama juures madalikule sõitnud Soome jaht. Foto: Ida prefektuur.

Täna hommikul evakueerisid politsei- ja piirivalveameti merepäästjad Vergi sadama lähistel madalikule triivinud Soome purjejahist kuus inimest. 

Merevalvekeskus sai appikutse kell 6.58 ning suunas hädasolijatele appi piirivalvelaeva, mis paraku madala vee tõttu jahile ligi ei pääsenud. Ka sündmuskohale saabunud piirivalvekaatril ei õnnestunud tugeva tuule ja kõrge lainetuse tõttu purjejahti päästa.

Seejärel otsustati inimesed jahilt evakueerida ning kella 11.25 ajal olid viis täiskasvanut ja laps turvaliselt kaldal. 

Arstiabi keegi ei vajanud ning neile pakuti peavarju sadamas.

Rakvere politseijaoskonna juhivpiirivalvur Mare Jõesaar sõnas, et õnnetuses võisid oma rolli mängida kaptenil tuvastatud joove ja vähene sõidukogemus. «Jaht ei kuulunud kaptenile ning ta ei tundnud seda väga hästi. Õnnetuskohal valitsenud keerulistes ilmastikuoludes polnud sisemootorist abi ning kapten ei suutnud esipurje abil sadamasse manööverdada. Avatud esipuri võis hoopis madalikule triivimist soodustada,» lisas Jõesaar.

Jahi madalikult päästmisega jätkatakse ilmastikuolude paranedes. Päästetöödesse olid lisaks Kunda merepäästjatele kaasatud ka Pärispea vabatahtlikud merepäästjad.

«Tuletame meelde, et merel tuleb kriitiliselt hinnata oma oskusi ja võimeid. Alkoholiga liialdada ei tasu. Võõrriiki sõites tuleb välja uurida kohaliku merepääste juhtimiskeskuse kontakt, et hätta sattudes koheselt ühendust võtta. Mereraadiosides kasutatakse hädateate edastamiseks VHF kanalit 16,» lisas Jõesaar.

Kindlasti peaks merel seljas olema päästevest ning kaasas sidevahend hädateate andmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles