Magama jäänud mopeedijuht sõitis vastu elektriposti

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mopeedijuht viidi haiglasse
Mopeedijuht viidi haiglasse Foto: Politsei

Eile õhtul kella 18.32 ajal juhtus liiklusõnnetus Võrumaal Sõmerpalu vallas, kus mopeedi juhtinud mees sõidu ajal magama jäi ja vastu elektriposti sõitis.

Liiklusõnnetus juhtus Võru-Kuigatsi-Tõrva maantee 14,6. kilomeetril, kus mopeedi Yiying juhtinud 54-aastane mees jäi sõidu ajal magama ja sõitis teelt välja vastu teeäärset elektriposti, teatas politsei- ja piirivalveamet. Kiirabi toimetas viga saanud mopeedijuhi haiglasse.

Eile juhtus Eestis kokku kolm rasket liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada neli inimest.

Kella 01.12 paiku juhtus liiklusõnnetus Haapsalu linnas Raudtee tänava ja Kiltsi tee ristmikul, kus sõiduautot Mercedes-Benz C 180 juhtinud teadmata isik kaotas juhitavuse ja sõitis ristmikul teelt välja vastu puud. Sõidukis viibinud 25-aastane mees toimetati Läänemaa haiglasse. Avarii asjaolud on täpsustamisel.

Kella 18.05 ajal juhtus aga traagiline liiklusõnnetus Lääne maakonnas Lääne-Nigula vallas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 37. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel sõiduautot Ford Galaxy juhtinud kehtiva mootorsõiduki juhtimisõiguseta 45-aastane mees kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku 25-aastase mehe juhitud sõiduautoga Honda Accord. Fordi ja Honda juhid toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Fordis kaasreisijana viibinud 45-aastane naine paraku hukkus. Loe lisaks: Läänemaal hukkus rängas avariis 45-aastane naine

23 joobes juhti

Politsei tabas eelmise ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 23 joobes juhti.

Kui juht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või vähemalt 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära või kuni kolmeaastase vangistusega.

Lisakaristusena võib kohus võtta sel juhul juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab kohus konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles