Põlvamaal IRL-i nimekirja ei tule, maavanem Taro lõi valimisliidu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro.
Igor Taro. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Igor Taro andis teada, et ta kandideerib kohalikel valimistel erakonna nimekirja asemel enda loodud valimisliidus Tuleviku Põlvamaa.

See otsus tähendab, et Põlvamaal ei tule ühtegi IRL valimisnimekirja, erakonna sekretär seda otsust ei kritiseerinud, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Taro ütles, et kohalikel valimistel on parteipoliitikast olulisem kohaliku elu arendamine, mistõttu ta valimisliidu kasuks otsustaski.

Taro sõnul ongi siiamaani probleem, et paljudes valdades on valla allasutused erakonnastatud ja sisuliselt sundparteistatud, siis ei ole inimesed julgenudki kandideerida valitseva vallavanema vastu.

IRLi peasekretäri Priit Sibula kinnitusel ei tõlgenda nad erakonnaliikmete kandideerimist valimisliitudes erakonna vastu kandideerimisena, mistõttu erakonnast väljaarvamist sellele lükkele ei järgne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles