Keskerakond välistab Savisaarele esinumbri positsiooni Lasnamäel (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest

Keskerakond ei kavatse muuta juba väljakuulutatud linnaosade esinumbreid sügisestel kohalikel valimistel Tallinnas, mis tähendab, et erakonna endine esimees Edgar Savisaar ei saaks Lasnamäel esimest positsiooni.

«Tänaseks on esinumbrid paika pandud, otsustatud ja selle üle ilmselt uut arutelu ei tehta. Lasnamäe number üks Keskerakonna nimekirjas on Mihhail Kõlvart,» ütles Keskerakonna peaskretär Mihhail Korb Rahvusringhäälingu (ERR) uudistesaatele.

ERRi teatel ütles Korb, et Savisaar on teretulnud kandideerima, kuhu soovib ning saab ka kõrge koha nimekirjas, kuid esinumbrid on paigas.

Keskerakonna liikmed, kes pole rahul erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase juhtimisega, on ähvardanud moodustada Tallinnas oma nimekirja, milles saaks koha ka Savisaar.

«Ta oleks kindlasti huvitatud esinumbri kohast Lasnamäel,» ütles alternatiivse valimisnimekirja üks juhtidest, riigikogu saadik Olga Ivanova ERRile.

Esmaspäeval pidasid kõnelusi Keskerakonna juhtkond ning Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi juhitavad teisemeelsed keskerakondlased, kuid kohtumised lõplikku lahendust ei andnud ning kestavad vähemalt nädalavahetuseni.

Korb ütles esmaspäeval ERRile, et talle on jäänud kõnelustel mulje, et Savisaar on nende käiguga kursis.

Keskerakonna esinumbrid Tallinna valimisringkondades on Mustamäel Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas, Lasnamäel abilinnapea Mihhail Kõlvart, Haaberstis riigikogu liige Viktor Vassiljev, Põhja-Tallinnas europarlamendi liige Yana Toom, kesklinnas Mihhail Korb, Nõmmel haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Kristiines riigikogu liige Andrei Novikov ja Pirital linnaosa vanem Tõnis Mölder.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles