Kaitseinvesteeringute keskus tahab 75 miljoni eest tulirelvi osta (28)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaväebrigaadi seiklus koolilastele
Jalaväebrigaadi seiklus koolilastele Foto: Liis Treimann

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus kuulutas välja hanke kaitseväele automaattulirelvade ja nende lisavarustuse ostmiseks; hanke eeldatav maht on 75 miljonit eurot.

Kaitseinvesteeringute keskus tahab osta 1. ja 2. jalaväebrigaadile uued 5,56-millimeetrised ja 7,62-millimeetrised automaattulirelvad, teatas keskus.

Hankesse on kaasatud lisaks kaitseväele justiitsministeerium ning politsei- ja piirivalveamet, millel on samuti tekkinud vajadus uute relvade järele. Tehniline spetsifikatsioon on kokku pandud kaitseväe juhtimisel.

Kavandatava hankelepingu kohaselt ostab Kaitseinvesteeringute keskus aastatel 2018–2021 ligikaudu 11 000 automaattulirelva. Lisaks sellele peab sõlmitav raamleping võimaldama täiendavalt kuni 18 000 automaattulirelva ostmist aastani 2024.

Hanke maksimaalne eeldatav maksumus on 75 miljonit eurot. Tegemist on järgneva kümnendi ühe mahukama ja olulisema relvastushankega liikursuurtükkide K-9 ja laskemoona hangete kõrval.

Hankemenetlusliigina kasutatakse väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetlusest, ning osaleda saavad kõik huvitatud isikud, kes saavad esitada taotluse koos kvalifitseerimisdokumentidega. Peale taotlejate kvalifitseerimist edastatakse kvalifitseeritud taotlejatele hankedokumendid koos tehnilise kirjeldusega pakkumise esitamiseks.

Hanke võitjaga sõlmitakse raamleping. Taotluste esitamise tähtaeg on 8. august.

Kommentaarid (28)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles