Ohvri maha lasknud mees vabanes kohtus tapmissüüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus vabastas teisipäeval üllatuslikult tapmissüüst 2013. aastal kolme inimest tulistanud ja neist ühe maha lasknud mehe, küll aga mõistis kohus ta süüdi illegaalse tulirelva omamisega seotud süütegudes.

Kui Viru ringkonnaprokurör Günter Koovit oli veendunud, et 1978. aastal sündinud Aleksei süü tapmise on tõendatud, siis kohus leidis, et nõutav süüteokoosseis ei ole siiski täidetud ja mees tuleb tapmises õigeks mõista.

Kuna kohus ei ole lahendi motiveeritud otsust veel avaldanud, pole praegu ka täpsemalt kohtu arutluskäik teada. Küll aga mõistis kohus Aleksei süüdi valeütlustes, tulirelva, laskemoona ning helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle liitkaristuseks ühe aasta ja seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Viru ringkonnaprokurör Günter Koovit kinnitas BNS-ile, et ta ei nõustu kohtu otsusega ja esitab kindlasti teate apellatsioonkaebuse esitamise kohta. Seejärel on tal juba võimalik tutvuda ka kohtulahendi motiveeritud osaga.

Prokuratuur süüdistab varem kriminaalkorras karistamata Alekseid selles, et 2013. aasta 21. aprillil kella ühe paiku tulistas ta Narvas Kangelaste ja Pähklimäe tänava ristmikul mitu lasku kolme mehe suunas. Toimunu tagajärjel üks meestest, 20-aastane Deniss suri sündmuskohal, kaks meest said vigastada. Süüdistatav ja ohvrid ei olnud omavahel tuttavad.

Lisaks tapmisele süüdistab prokuratuur kohtu ette astunud meest 205 padruni ja kahe helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning valeütluste andmises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Ida prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles