Eile sai liikluses viga kolm jalgratturit

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Eesti eri paigus juhtus eile kolm raskemat liiklusõnnetust, milles said vigastada jalgratturid.

Esimene õnnetus juhtus kella 9 paiku Tallinnas Paldiski maanteel, kus 69-aastane mees ei andnud sõiduautoga BMW X5 õuealalt välja sõites teed ristuval jalgrattateel sõitnud jalgratturile, 35-aastasele mehele. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse kontrolli.

Kella 15.40 paiku teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Tähetorni ja Veerme tänavate ristmiku juures, kus 79-aastane mees sõitis seni teadmata põhjusel jalgrattaga paremale poole teelt välja ja kukkus.

Õhtul kella 18.15 paiku juhtus liiklusõnnetus Pärnumaal Audru vallas Papsaare külas Elu tee kolmandal kilomeetril, kus 25 jalgratturit sõitsid parajasti koos treeningule. Ees paaris sõites vajus vasakul pool sõitnud 59-aastane mees vastu paremal sõitvat jalgratturit, 47-aastast meest. Viimane kaotas jalgratta üle kontrolli, sõitis teelt välja paremale ja kukkus. Kiirabi toimetas ta Pärnu haiglasse.

Tosin joobes juhti

Politsei tabas möödunud ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 12 joobes juhti, kellest üks oli narkojoobes ja ülejäänud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui juht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või vähemalt 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära või kuni kolmeaastase vangistusega.

Lisakaristusena võib kohus võtta sel juhul juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab kohus konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles