Galerii: Täna algas Põrgupõhja retk

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna startinud Põrgupõhja retkel läks oma üleelamisoskusi ja metsavennatarkusi proovile panema üle tosina võistkonna.

«Põrgupõhja retk sai kunagi ellu kutsutud sihiga hoida üleval mälestust Eesti vastupanuliikumisest, mistõttu on võistlusel toimuv tihedalt läbi põimunud metsavennaelu erinevate tahkudega,» selgitas retke tagamaid võistluse peakorraldaja Martin Andreller.

Võistlejad moodustavad võistluse ajaks n-ö üksiku metsavendade salga, kelle põhiülesandeks on kolme päeva jooksul liikuda varjatult ja etteantud ajagraafikus, läbides erinevaid kontrollpunkte ning täites nendes mitmesuguseid ülesandeid.

«Peamised ülesanded kontrollpunktides on seotud ellujäämistarkustega, kuid on ka üllatusi ajaloo valdkonnast,» rääkis Andreller. «Kindlasti on trassil ka takistusrada, täpsust ja teravat silma nõudvaid ülesandeid ning üht-teist põnevat veel.»

Kolmepäevase jõukatsumise pikkus on linnulennult ligi 90 kilomeetrit, kuid tõenäoliselt osutub läbitud distants paljudel pikemaks, sest rajal tegutseb ka vastutegevus, mis ei luba võistlejatel liikuda mööda teid, vaid sunnib neid otsima alternatiivseid marsruute.

Andrelleri sõnul ei saa võistlejatel kindlasti lihtne olema, sest maastik trassil on mitmekesine ja sunnib võistlejaid kõvasti pingutama. «Raskust lisab võistlusele ka ilmastik, mis juuli alguses võib olla väga vaheldusrikas, ulatudes kõrvetavast kuumusest väga karastavate temperatuurideni,» ütles ta.

Põrgupõhja retk sai alguse Sillaotsa talumuuseumis täna kell 8 ning lõpeb parimate autasustamise ja sõjaajalooklubi Front Line näidislahinguga laupäeval, 8. juulil kell 20 Kassivõllimäel Eidaperes. Esimesed võistkonnad hakkavad aga finišisse jõudma juba kell 16.

Lisaks toimub laupäeval alates kella 11 sealsamas Kassivõllimäel Kaitseliidu kooli elanikkonnakaitse koolituspäev, kus oma ala eksperdid tutvustavad erinevaid elanikkonnakaitsega seotud teemasid alates kriisivarustusest kodus ning lõpetades elektri ja vee tootmisega kodus.

Põrgupõhja retke peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad kaitseliidu Rapla ja Pärnumaa malevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles