Soolise võrdõiguslikkuse nõukogu kaebab rahapuuduse üle (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdõiguslikkus
Võrdõiguslikkus Foto: PantherMedia/ Scanpix

Soolise võrdõiguslikkuse nõukogu tegi valitsusele ettepaneku soolise võrdõiguslikkuse valdkonna jätkusuutlikuks rahastamiseks, kuna ebapiisavatele ressurssidele on tähelepanu pööranud ka mitmed rahvusvahelised organisatsioonid.  

Nõukogu hinnangul ei ole tervele reale soolise võrdõiguslikkuse alastele tegevustele seni eelarvevahendeid ette nähtud – kinnitamata on vähemalt ligi 700 000 euro ulatuses vahendeid, kirjutas nõukogu esimees Rainer Kattel.

Sooline võrdõiguslikkus puudutab oma olemuselt paljusid valdkondi ning seetõttu on oluline, et edendamiseks vajaminevad ressursid oleksid probleemide tõsidusega proportsionaalsed, märkis Kattel.

Seetõttu soovitab nõukogu soolise võrdõiguslikkuse seaduse alusel valitsusele nõu andva koguna valitsusel tagada heaolu arengukava 2016-2023 soolise võrdõiguslikkuse alaeesmärgile seni kinnitamata eelarvevahendid.  

Seda soovib nõukogu naiste ja meeste palgaerinevuste kohta usaldusväärsete ja ajakohaste andmete kogumise ja avaldamise jaoks, soolistest stereotüüpidest teadlikkuse tõstmise ja stereotüüpide mõjususe vähendamise jaoks ning naiste jõustamise ja naiste osaluse otsustustasandil tõstmise jaoks.

Samuti soovib nõukogu soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku institutsiooni käesoleva aasta rahastustaseme hoidmist. Jätkusuutliku rahastamissüsteemi osas soovib nõukogu lahendust hiljemalt 1. oktoobriks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles