Narva raekoda suleti külastajatele

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva raekoda
Narva raekoda Foto: Georg Kõrre

Narva raekoda on päästeameti nõudel külastajatele suletud, mis tähendab, et Narva ühte kuulsamat turismiobjekti, sõjaeelse Narva maketti, vähemalt aasta aega näha ei saa. 

Miniatuurset Narvat uudistada soovivaid turiste lubati hoonesse n-ö omal riisikol, sest ametlikult on remondiootel Narva raekoda avalikkusele suletud ning seal ringi jalutavad külastajad tegid päästeametile meelehärmi, vahendab ERR Uudised.

Raekojas ei tööta tuletõrje voolikusüsteem ja puudub tuletõrje automaatsignalisatsioon, kuid linnavalitsuse hinnangul pole mõtet praegu tuleohutusnõuetele raha kulutada, kuna hoonet hakatakse tuleval aastal niikuinii renoveerima. Päästeameti kopsakast sunnirahast pääseski vaid hoone sulgemisega.

Narva linnavalitsuse liikme Georgi Ignatovi sõnul hakatakse mängulinnale asupaika otsima vähempakkumisega, kuid 135 ruutmeetril asuvale, pea 500 miniatuursele majakesele on Narvas raske ruumi leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles