Inimeste ükskõiksus maksis väikse läti poisi elu (4)

Raivis Vilūns
, Diena ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis surnuna metsast leitud viieaastane Vanja.
Lätis surnuna metsast leitud viieaastane Vanja. Foto: Läti politsei

Juuli algusest alates hoidis lätlasi ärevil viieaastase poisi saatus, kes lahkus üksinda kodust ning haihtus. Üleeile teatas politsei, et leidis poisi surnukeha lapse kodulinnast Liepājast 12 kilomeetri kauguselt Dubeņi metsast.  

Ivans Berladinsi kadumisest anti teada 2. juulil. Poisi vanemad rääkisid võimudele, et 1. juuli hommikul läks Ivans kodust ära ega ole rohkem kui ööpäeva jooksul tagasi tulnud. Seepeale saatis politsei välja tavapärase pressiteate, kus paluti Liepāja elanikel politseiga ühendust võtta, kui nad on poissi kuskil märganud.

Mitu inimest võttiski võimudega ühendust, kuid saadud infost polnud abi. Järgnevate päevade jooksul muutusid Ivansi otsingud intensiivsemaks, appi tuli kadunud inimesi otsiv vabatahtlike ühendus Bezvests.lv. Politsei asus koos vabatahtlikega Liepājat ja linnalähedasi piirkondi läbi kammima.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles