Pildid: raevunud põllumehe ja rapsipõldu pildistanud pere vahel puhkes konflikt (35)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Padise vallas puhkes esmaspäeval taluniku ning end rapsipõllu taustal pildistanud perekonna vahel konflikt, mis päädis auto blokeerimise ja politsei kutsumisega.

Konflikti sattunud Aleks rääkis venekeelsele Postimehele, et ta sõitis esmaspäeval koos perega Padisel mööda ühest ilusast kollasest rapsipõllust ning nad otsustasid seal pilti teha.

Mehe sõnul olid kõik väga ettevaatlikud, taimi ei tallanud ja astusid põllul vaid seal olnud autojälgedes. Nad läksid mööda autojälgi põllu servast umbes kahe meetri kaugusele.

Järsku peatus nende juures järelhaagisega Mitsubishi maastur, mis blokeeris pere auto väljasõidutee. Aleks meenutas, et esialgu pidasid nad saabunud auto juhti samuti lillehuviliseks, kes tuli põllul lokkavat ilu nautima.

Maasturist hüppas välja mees, kes hakkas ümber auto jooksma ning sellest pilte tegema. Mees karjus, et tal on kõrini tema põllu tallajatest ja taimede hävitajatest.

«Ta ütles vihaselt, et tahab oma töö eest raha teenida, aga põllul tallajad ei lase tal seda teha. Mees ähvardas meid kahju tekitamise eest kohtusse kaevata,» ütles Aleks.

Põlluomanik keeldus oma autoga eest ära sõitmast ning perekond ei pääsenud põllu servast enam minema. Aleks helistas politseisse ja teatas, et tema perelt on võetud ebaseaduslikult vabadus, kuna tal ei lasta põllu servast edasi sõita. Olukord kestis umbes pool tundi, lõpuks sõitis põllumees siiski sündmuskohalt minema. Ta lisas, et autos olid ka lapsed, kes olid näljased ja väsinud.

Aleks märkis, et ta mõistab põllumeest ja saab suurepäraselt aru, et põllul tallavad hoolimatud inimesed tekitavad talunikele kahju. «Paljud inimesed ei saa ise ilmselt aru, et nad tekitavad põllul tallates teistele inimestele kahju ja rikuvad ära nende töö viljad. Kuid meie olime väga ettevaatlikud, üritasime kasvavate taimede peale mitte astuda  ja kõndisime vaid põllul olnud autojälgedes,» ütles ta.

Politsei on mõlema osapoolega vestelnud

Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse piirkonnavanem, vanemkomissar Mart Meriküll ütles Postimehele, et politsei sai esmaspäeva, 10. juuli õhtul väljakutse Padisele, kus inimeste vahel oli tekkinud konflikt.

«Helistaja andis teada, et ta ei pääse minema, kuna tema auto on blokeeritud. Veidi hiljem tuli uus kõne, milles helistaja tühistas varasema väljakutse, kuna konflikt oli lõppenud ja ta sai edasi sõita,» ütles Meriküll.

Lääne-Harju politseijaoskonna ametnik rääkis kolmapäeval konflikti mõlema osapoolega ja võttis neilt juhtunu kohta ütlused. Keegi juhtunu kohta politseile avaldust teinud ei ole.

«Inimesed, kes lähevad põllule lilli imetlema, peavad arvestama sellega, et tegemist ei ole metsaga, kus inimesed võivad korjata lilli või metsaande. Põld on eraomand ning seal ei tohi ilma omaniku loata midagi teha. Võõral territooriumil olles tuleb suhtuda eraomandusse austusega. Ilma omaniku loata ei ole põllule minemine lubatud. Kui eraomandit on kahjustatud, on omanikul võimalus pöörduda politseisse või kohtusse,» lausus Meriküll.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles