Riigikogu pole jõudnud oma hüvitisi veel arutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu grupipilt.
Riigikogu grupipilt. Foto: Peeter Langovits

Eelmisest koosseisust suuremate hüvitistega tööd alustanud riigikogu uus koosseis leiab, et kulu- ja eluasemekuluhüvitised on neile igati vajalikud ning selleks, et seda vajadusel muuta, ei saavat lihtliige midagi teha: pall olla riigikogu juhatuse käes.

«Riigikogu töö alles käivitub ja kui riigikogu fraktsioonid soovivad muuta tööga seotud kulude hüvitamist reguleerivat seadust, siis seda ka arutatakse,» kinnitas riigikogu esimees Ene Ergma Õhtulehele.

Riigikogu uus koosseis alustas tööd eelmiste rahvaesindajatega võrreldes kopsakamate hüvitistega – esinduskulu pole enam 10, vaid 30 protsenti palgast ja pealinnas korteri üürimiseks antakse kaugelt tulijale kuni 20 protsenti palgast.

Riigikogu lihtliikme palk on 3134 eurot, tööga seotud kuluhüvitist saab ta seega kuni 940 ning korteri üürimiseks veel 626 eurot kuus.

Riigikogu eelmine koosseis vähendas kuluhüvitisi kahel korral, praegu pole fraktsioonide esindajate sõnul selle teemaga veel tegeleda jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles