Kapo: vasakäärmuslased impordivad teiste riikide meetodeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg tutvustamas aastaraamatut 2010.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg tutvustamas aastaraamatut 2010. Foto: Peeter Langovits

Eesti vasakäärmuslaste tegevus on seni olnud rahumeelne, kuid kaitsepolitseiamet on täheldanud teiste riikide – näiteks Saksamaa äärmuslaste tegevusmeetodite importimist.

Nii on siinsed vasakäärmuslased intensiivistanud vastasseisu demonstreerimist kohalike paremäärmuslaste suhtes, kirjutab kaitsepolitsei oma täna tutvustatud aastaraamatus.

Näiteks loodi anarhistide piiratud juurdepääsuga veebilehele Eesti tuntud paremusäärmuslasi koondav andmebaas, Youtube’i veebikeskkonda pannakse üles vastaspoolt provotseerivaid videoklippe.

«Perspektiivis ei saa välistada, et selline vastasseisu õhtuamine võib poolte radikaliseerumisel muutuda ajapikku reaalseks vägivaldseks konfliktiks,» leiab kapo oma 2010. aastaraamatus.

Samuti tõdeb kapo, et Eestis on marurahvuslaste ja paremäärmuslaste aktiivsus ning kandepind jätkuvalt madal. «Üksikute aktivistide ümber koondunud seltskondade ühinemiskatsed Riigikogu valimisteks jäid 2010. aastal tulemusteta ning parempopulistlikku parteid moodustada ei suudetud,» kirjutatakse aastaraamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles