Nikolai Svanidze: Ott oli TV klassik ja ilus moodne mees

Stanislav Bulganin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott intervjuud tegemas.
Urmas Ott intervjuud tegemas. Foto: Toomas Huik

Uudis Urmas Oti surmast vapustas Venemaa ajakirjanikke. Kuulus vene telenali Rossija ajakirjanik ja poliitilinevaatleja Nikolai Svanidze ütles Postimehele, et eelkõige tundis ja austas ta Otti, kui televaataja.


«Urmas oli teleinitervjuu žanri teerajaja nõukogude teles, see oli omamoodi revolutsioon. Ja, mis on veel tähtsam, mitte ainult meelelahutusaspektist, vaid ka poliitilisest,» märkis Svanidze.

«Ta oli suurepärane, andekas inimene. Ta oli kõige moodsa, tema euroopalikke maneeridega ja tol ajal moodsa balti aktsendiga. Lisaks oli ta väga telegeeniline, suurepärane kõne, hääl... Nii palju, kui ma võin meesteilu hinnata, tundub mulle, et ta oli väga ilus mees.»

Svanidze hindab kõrgelt Oti panust nõukogude ajakirjandusse. «Ma võin kindalt nimetada Otti televisiooni klassikuks. Minu jaoks tähendas ta palju. Mul on siiralt kahju, et teda pole enam,» ütles Svanidze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles