Haapsalu raudteemuuseum on hädas lõhkujatega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Haapsalu muuseum on hädas raudteeveeremi lõhkujate ja piiskopilinnuse müüridel ronijatega. Kui lahenduseks on kavas veeremile ümber ehitada aed, siis linnusemüüridel ronimist ei saa takistada muu kui selgitustööga.

«Mida rohkem üritusi ja külastajaid, seda rohkem on muresid. Suur tähelepanu toob mured välja,» kurtis Läänemaa muuseumijuht Anton Pärn ajalehele Lääne Elu.

Raudteemuuseumile kuuluva veeremi lõhkumine on sihtasutusele juba ammu peavalu valmistanud. Enamasti pole tegemist mitte suure rüüstamise, vaid pigem väiksemate pahategude ja klaaside puruksviskamisega. «Aga ühekordsed 90-eurosed remondiarved kasvatavad lõpuks mitu nulli taha,» ütles Pärn.

Lõhkujate takistamiseks ehitatakse raudteejaama ees olevale veeremipargile aed ümber. «Aed ei tähenda mitte seda, et me piiraks inimeste pääsu veeremipargi juurde, vaid tahame teha alasse kaldteeg  eraldi sissepääsu ning siduda veeremiekspositsioon tugevamini keisripaviljonis oleva ekspositsiooniga,» selgitas ta. Edaspidi pääseb vedurite-vagunite juurde vaid muuseumipiletiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles