Kaljulaid: Eesti presidendina esindan ma ainsat riigiga digiühiskonda (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Kersti Kaljulaid ütles The Telegraphile antud usutluses, et esindab ainsat tõeliselt digitaalset ühiskonda, millel on tegelikkuses ka riik taga.

«Peaaegu kogu meie kodanike suhtlus riigiga – hääletamine kaasaarvatud – toimib turvaliselt interneti teel ning meie e-residendid saavad enda ettevõtteid asutada ja juhtida, ilma et nad kunagi enda jalga Eestisse peaksid tõstma,» ütles Kaljulaid The Telegraphile. «Digirevolutsiooni nägemine lähedalt on mind pannud küsima, kas riik sellisel kujul, nagu me seda tänapäeval tunneme, on 21. sajandiks sobilik.»

Kaljulaidi sõnul on juba juurdunud tava, et pea kõik inimeste sotsiaalsed garantiid sõltuvad nende töötamisest ühes riigis päevast päeva, kuust kuusse ja nii vähemalt kolme aastakümne vältel.

«Olles inimeste jaoks vaba liikumise loonud, pole see süsteem kuhugi kadunud, vaid ainult keerulisemaks muutunud,» rääkis Kaljulaid The Telegraphile. «On ikka see sama vana lugu, et asjaolu, kus te elate või töötate, võrdsustub teie sotsiaalsete tagatistega.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles