Saaremaa lambakasvataja on huntidega hädas (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Saarte Hääl kirjutab, et kui lambakasvataja Madis Tiik üleeile Jaagarahu sadama lähedal oma lambaid vaatama läks, ootas teda ees kole pilt – näha oli paari üksikut lammast, ülejäänud kari oli maha murtud.

Madis Tiik sõnas Saarte Häälele, et surnud lammaste täpset arvu veel teada ei ole. Ta leidis eest kümme laipa, vaid kuus talle olid täie elu ja tervise juures.

«Tegelikult peaks lambaid olema kuskil kolmekümne ringis,» lisas Tiik. Lambaid käib Madis Tiik vaatamas kord nädalas.

Tiik on kindel, et süüdlaseks on hunt ning kogu tapatöö leidis aset neli kuni viis päeva tagasi. «Kaela peal olid juba pundunud kaks auku ehk selge hundi töö,» lisas Tiik. «See, et hundid käivad, on lambakasvatajate igapäevane argipäev.»

Tiigi sõnul on tegu juba teise rünnakuga selle nädala jooksul – teises temale kuuluvas karjas käis hunt samuti murdmas, kuid seal kaotas elu ainult kolm lammast. «Ikkagi liigub seal Tagamõisa poolsaare peal mingisugune suur pesakond,» sõnas Tiik. «Loodus võtab oma,» lisas ta ja nentis, et sellega tuleb leppida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles