Mesilaid rüüstav karu kavaldas jahimehed üle (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu
Karu Foto: SCANPIX

Ida-Virumaal Lüganuse vallas mesilaid rüüstav karu on jätkuvalt elus, sest on esialgu jahimehed üle kavaldanud.

«Mehed on nüüd mitu õhtut teda passimas käinud,» ütles esmaspäeval BNS-ile Ida-Virumaa Jahimeeste Seltsi tegevjuht Egert Malts. «Nad nägid karu kõrges heinas, kuid lask jäi tegemata, sest mehed tahtsid karu kindla peale tulistada. Haavatud karu oleks väga ohtlik.»

Karu näinud jahimeeste sõnul rüüstab Tartumaa külas mesilaid kolme või nelja aasta vanune, äsja omaette elama hakanud noorkaru. Samas nägid teda passivad kütid ka poegadega emakaru.

Keskkonnaamet andis möödunud nädalal Ida-Virumaa jahimeestele eriloa küttida väljaspool hooaega Tarumaa külas mesilaid rüüstav karu. Ameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko sõnul on viimased kolm nädalat mesilaid rüüstav karu nuhtlusisend, kes on ka inimestele ohtlik, sest ei pelga neid.

Karusid tohib Eestis küttida augusti algusest oktoobri lõpuni ja keskkonnaagentuuri ettepaneku kohaselt tohiks tänavu lasta 55 karu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles