Riigikogus moodustati täna seitse uut toetusrühma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogus moodustatud seitsme uue toetusrühma hulgas on näiteks ka spordi- ja liikumisharrastuse, kosmoseuuringute ja muinsuskaitse ühendus.

Spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühma kuulub 33 liiget. Ühenduse esimeheks valiti Lauri Luik, aseesimeesteks Jüri Jaanson, Erki Nool ja Toomas Tõniste.

Luige sõnul nende üheks oluliseks teemaks kehalise kasvatuse osakaalu suurendamine ning sportimistingimuste parandamine Eesti koolides. «Kindlasti on meie prioriteediks treeneriameti väärtustamine läbi sotsiaalsete garantiide loomise ning spordi rahastamise süsteemi korrastamine,» lisas ta.

Riigi majanduslike võimaluste paranemisel on Luige sõnul kindlasti oluline rakendada huviringiraha maksmist, mis võimaldaks noortel rohkem harrastada tervislikke eluviise.

Kaheksaliikmelise kosmoseuuringute parlamendirühma esimees on Ene Ergma ja aseesimees Mati Raidma. Ühenduse eesmärgiks on toetada Eesti ettevõtete tegevust kosmoseprogrammides nii Euroopa Kosmoseagentuuris kui ka Euroopa Liidu raamprogrammides.

Muinsuskaitse ühendusse kuulub 24 liiget, keda juhivad esimees Liis-Ly Pakosta ja aseesimees Rainer Vakra.

Pakosta kinnitusel alustab ühendus kohe ka praktiliste töödega ning nagu juba tavaks saanud, osalevad riigikogu liikmed heakorratalgutel kaitseväe kalmistul. Samuti osaletakse talgutel oma valimispiirkonnas.

«Ühendusel on head võimalused kaasa aidata kultuuriväärtuste kaitsele ja me kavatseme neid võimalusi täie tõsidusega kasutada,» lubas Pakosta.

Riigikogus kaitseliidu toetusrühma kuulub 16 liiget, nende esimees on Aivar Riisalu ning aseesimehed Andres Anvelt, Mati Raidma ja Ülo Tulik.

Lisaks asutati täna riigikogus ka kolm regionaalset toetusrühma: Mulgimaa, Kagu-Eesti ja Järva- ja Viljandimaa.

Mulgimaa ühendusse kuulub 24 liiget, nende esimees on Siim Kabrits ja aseesimees Kalle Jents.

Kabritsa sõnul tegutseb toetusrühm erakondade üleselt ning koostöös kohalike omavalitsustega. Piirkonna peamisteks probleemideks on tema hinnangul tööpuudus, madal ettevõtlikkus ja halb infrastruktuur.

11-liikmelise Kagu-Eesti toetusrühma esimeheks valiti Urmas Klaas ja aseesimeheks Inara Luigas.

Kümneliikmelist Järva- ja Viljandimaa toetusrühma juhivad esimees Kalle Jents ja aseesimees Helmen Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles