Ringhäälingunõukogu Jõesaare lahkumist ei arutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu mitu liiget avaldas kuu aja eest arvamust, et kohtus liiklusõnnetuse põhjustamises süüdi mõistetud Andres Jõesaar peaks nõukogu liikme kohalt lahkuma, ERRi nõukogu teisipäeval seda teemat ei arutanud.

ERRi nõukogu esimees Hagi Šein ütles BNSile, et teisipäeval toimunud nõukogu koosolekul kohal Jõesaare küsimust keegi ei tõstatanud.

«Me vahetasime mõtteid sellel teemal siis, kui asi veel kuum oli. Praegu me sel teemal mõtteid ei vahetanud, Andres Jõesaar jätkab ringhäälingunõukogu lihtliikmena, ta on väga hea ja kompetentne ekspert,» lausus Šein.

ERRi nõukogu keskerakondlasest liige Marika Tuus ütles märtsis pärast Jõesaare kohtus süüdimõistmist, et tema jätkamise küsimust peab nõukogus arutama. «Oleks kõigile lihtsam, kui Jõesaar nõukogust välja astuks,» ütles Tuus märtsis Postimehele.

Ka ERRi nõukogu reformierakondlasest liige Igor Gräzin avaldas arvamust, et Jõesaar peaks pigem lahkuma. «Mul on kohutavalt kahju, et ERR on kaotanud professionaali. Minu meelest peaks Jõesaar pigem lahkuma. Kardan, et ta ei osale ka järgmises nõukogu koosseisus,» ütles Gräzin märtsis Postimehele.

Harju maakohus mõistis 7. märtsil Jõesaare süüdi raske liiklusõnnetuse põhjustamises, kui sellega kaasnes kannatanu surm, ning määras talle poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Ühtlasi võttis kohus Jõesaarelt neljaks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Suure tõenäosusega toimus teisipäeval ERRi nõukogu praeguse koosseisu viimane koosolek, kuna riigikogu uus koosseis peab määrama nõukoguse uued liikmed.

Šein ütles BNSile, et loodetavasti jõuab riigikogu ERRi nõukogu uued liikmed kinnitada hiljemalt mai alguses. «Meie järgmine koosolek on 24. mail, selleks ajaks on loodetavasti uus koosseis paigas,» lausus Šein.

Ringhäälingunõukogu liikmed nimetab riigikogu parlamendi kultuurikomisjoni ettepanekul. Nõukogusse kuulub üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast. ERRi nõukogusse kuuluvate parlamendi liikmete volitused kehtivad kuni riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni, asjatundjate volitused kestavad viis aastat. ERRi nõukogu asjatundjate volitused lõpevad järgmisel aastal.

Ringhäälingunõukogu praegusesse koosseisu kuuluvad asjatundjatena Hagi Šein, Andres Jõesaar, Ela Tomson ja Rain Tamm. Riigikogu esindajatena kuuluvad ERRi nõukogusse reformierakondlane Igor Gräzin, keskerakondlane Marika Tuus, IRLi liige Andres Herkel, sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg ja roheliste esindaja Maret Merisaar. Kuna rohelised jäid riigikogu uuest koosseisust välja, nimetab riigikogu fraktsioonide esindajatena ERRi nõukogusse neli liiget - ühe Reformierakonnas fraktsioonist, ühe Keskerakonna fraktsioonist, ühe IRLi fraktsioonist ja ühe sotside fraktsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles