Läänemaal raske liiklusõnnetuse põhjustanud mees võeti vahi alla

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Läänemaal
Avarii Läänemaal Foto: Postimehe lugeja

Läänemaal ühe hukkunuga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud mehel tuvastati raske alkoholijoove ja tal puudus juhtimisõigus. Pärnu maakohus võttis mehe vahi alla.

Kahtlustuse järgi põhjustas 45-aastane mees 2.juulil Läänemaal oma 45-aastase elukaaslase surmaga lõppenud ränga liiklusõnnetuse. Lisaks sellele, et mees oli joobes kandis ta alles eelmist joobesjuhtimise eest määratud tingimisi karistust. Loe lähemalt siit: Läänemaal hukkus rängas avariis 45-aastane naine

Politsei ja prokuratuur alustasid liiklusõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Fordi juhtinud mees viibis liiklusõnnetuse järel haiglas. Teisipäeval, 18. juulil pidas politsei mehe kinni ning takistamaks tal uuesti rooli istumast taotles Lääne Ringkonnaprokuratuur kohtult mehe vahistamist. Pärnu maakohtu otsusega võeti mees kaheks kuuks vahi alla.

«Riik oli andnud selge signaali, et mehe teguviis on väär ning kasutanud kõiki meetmeid enne vangistust, et teda liiklusest eemal hoida. Ta oli raskes joobes, kuid läks siiski autorooli ning tema kõrvale istunud inimene hukkus. Keegi ei tohiks kunagi istuda autosse, mille juht ei ole kaine,» ütles prokurör.

«Sel aastal oli iga neljanda liiklussurma taga alkohol,» ütles Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhin. Ta lisas, et tänavu sai joobes juhtide süül sama palju inimesi surma, kui 2016. aastal tervikuna.

«Need juhtumid võinuks kindlasti olemata olla, kui valitaks autovõtme asemel kosutav uni või ühistransport. Täiskasvanud inimeste hoiakuid on väga raske ümber kujundada, aga me peame üritama joobeseisundis autojuhtimist normaalseks pidavaid juhte mitte laskma liiklusesse või nad võimalikult kiiresti teedelt kõrvaldama,» ütles Taratuhin.

Politsei palub kahtlase sõidustiiliga sõidukit nähes anda sellest teada numbril 112.

Sel aastal toimus Eestis joobes juhtide süül ligi 250 liiklusõnnetust, milles sai surma seitse inimest ja vigastada 91 inimest. Kokku sai erinevates liiklusõnnetuses tänavu surma 28 inimest ja vigastada 820 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles