Kas Tšehhi president varastas pastapliiatsi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili president Sebastian Pinera (paremal) ja Tšehhi president Vaclav Klaus
Tšiili president Sebastian Pinera (paremal) ja Tšehhi president Vaclav Klaus Foto: SCANPIX

Tšehhi president sattus pastapliiatsi tõttu piinlikkusse olukorda.

Tšehhis tekkis skandaal, kuna internetti riputatud videol on näha, kuidas president Vaclav Klaus pistab taskusse riikide vahelistel lepingute allkirjastamiseks kasutatava pastapliiatsi, edastab AFP.

Juhtum leidis aset siis, kui Klaus ja Tšiili president Sebastien Pinera andsid pressikonverentsi.

Tšiilis riigivisiidil olev Klaus vaatab esialgu pastapliiatsit, ta käsi liigub siis laua alla ja pliiats läheb püksitaskusse.

Youtube`is on Klausi näitav video pandud üles pealkirja all «Tšehhi president varastab pastapliiatsi». Paari päevaga on see video saanud kümneid tuhandeid klikke.

Ka Tšehhi telekanalid on seda videot mitu korda näidanud.

«Kuigi protokolli kohaselt sai Klaus pastapliiatsi suveniiriks, peavad tšehhid teda vargaks,» kirjutas Tšehhi väljaanne Mlada Fronta Dnes.

Klausi pressiesindaja Radim Ochvat kaitses presidenti selgitades, et presidentidel ja nende volitatud esindajatel on õigus riigivisiitidel kasutatavad pastapliiatsid endale mälestuseks jätta.

«Ka Prahas toimuvatel riigijuhtide kohtumistel ja lepingute allkirjastamistel saavad külalised endale pastapliiatsi ja selle juurde kuuluva mälestuskirjutise,» selgitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles