Abipolitseinikku löönud mees pandi aastaks trellide taha (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinikud tööpostil
Abipolitseinikud tööpostil Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis esmaspäeval süüdi 34-aastase Rando abipolitseiniku löömises ja määras talle karistuseks reaalse vanglakaristuse. Sama süüteo eest kandis mees juba eelnevalt tingimisi karistust.

Möödunud laupäeval viidi 34-aastane Rando tema kodust Tammsaare teel kainestusmajja. Politsei oli talle kutsunud tema elukaaslane, kuna mees oli naise suhtes agressiivne. Rando oli ka saabunud politseinike suhtes agressiivne ja oli seda jätkuvalt kainestusmajja jõudes.

Õhtul kella poole 19 paiku lõi Rando läbivaatuse ajal Merelahe tee kainestusmajas 23-aastast meessoost abipolitseinikku. Rando lõi abipolitseinikku peaga näkku ja põhjustas talle tervisekahjustuse. Ründaja toimetati seejärel kainestusmajast arestimaja ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Harju maakohus mõistis mehele tema varasemat tingimisi karistust arvestades liitkaristuseks ühe aasta ja ühe kuu ning 27 päeva pikkuse vangistuse.

Rando sai tingimisi karistada 2016. aasta jaanuaris, kui teda süüdistati selles, et ta kasutas vägivalda võimuesindaja suhtes, kes täitis oma ametiülesandeid. Süüdistuse järgi haaras Rando prefektuuri välijuhi selja tagant käega ümber kaela haardesse ja tõmbas teda, tekitades viimasele füüsilist valu.

Karistusseadustik

 2016 I poolaasta

2017 I poolaasta

Muutus

§ 276.  Võimuesindaja seadusliku korralduse eiramine

 43

25

-18

§ 2751.  Võimuesindaja laimamine

 1

1

0

Kokku

 44

26

-18

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles