Kuressaare gümnaasium paigaldas oma õuele tuhatoosi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhatoos koniga.
Tuhatoos koniga. Foto: AFP / Scanpix

Vaatamata tubakaseadusele, mis keelab kooli maa-alal suitsetamise, paigaldas Kuressaare gümnaasium oma territooriumile Nooruse tänava poolse kiviaia külge spetsiaalse suitsejatele mõeldud tuhatoos-prügikasti.

Kui Meie Maa käis kooli vahetunni ajal uurimas, kes ja kuidas seal suitsetab, nägid ajakirjanikud seal suitsetamas mõningaid noormehi, kes olid küll teispool aeda, tänaval.

Kui ajaleht uuris tuhatoosi kohta Kuressaare gümnaasiumi direktorilt Toomas Takkiselt, vastas too esimese hooga, et tal pole selle kohta infot.

«Kuna meil on majas väga palju täiskasvanute kursusi ja paratamatult inimesed käisid õues suitsetamas ja viskasid konisid väljapoole piirdeaeda maha, panime selle nende jaoks sinna üles. Nüüd on olukord palju parem,» põhjendas gümnaasiumi haldusjuht Külli Mänd. Prügikast kinnitati tema sõnul kiviaia külge ja peaväravast võimalikult kaugele.

Mitte mingil juhul ei ole prügikast haldusjuhi sõnul mõeldud õpilaste jaoks. «Nad teavad, et ei tohi suitsetada. Mõni üksik on vahele jäänud ja nende suhtes on kohaldatud distsiplinaarkaristust. Kool kindlasti suitsetamist ei soosi,» märkis Mänd.

Hiljem märkis koolidirektor, et kunagi juhtkonnas teemat arutati. «Nii nagu auto ei saa iseenesest olla surmarelv, ei saa tuhatoos olla iseenesest suitsetamisele kutsuja. Mina isiklikult seda heaks ei pea ja minuga paigaldamist kooskõlastatud ei ole,» lausus koolijuht.

«Meie haldusjuht tahtis parimat. Kindlasti kaob see asi sealt ära,» kinnitas Takkis kooliaia külge kinnitatud prügikasti kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles