Kadunud Varbola kuningas leiti bussipeatusest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatusesse ilmunud kummaline tegelane jäi hommikul paljudele möödujatele silma.
Bussipeatusesse ilmunud kummaline tegelane jäi hommikul paljudele möödujatele silma. Foto: Katri Reinsalu / Raplamaa Sõnumid

Nädalavahetusel Varbola linnuse juurest kaduma läinud puuskulptuur ilmus välja poolesaja kilomeetri kauguselt bussipeatusest.

Postimees kirjutas eile, kuidas ööl vastu laupäeva läks Varbola linnuse juurest kaduma üks neljast kuningast. Puuskulptuur oli samas kohas seisnud juba aastaid ja mitusada eurot väärt kuju kadumises kahtlustati kellegi kurja kätt.

Ilmselt hakkas kellelgi südametunnistus piinama ja nii ilmus kuju üleöö Kõrgemäe bussipeatusesse. Kuninga üllatava asukoha kohta hakkas Varbola puupäevade korraldaja Märt Linnamägi vihjeid saama hommikul kella kaheksa paiku.

«Leidsime kuninga üles, panime käru peale ja nüüd on ta õnnelikult teel kodu poole,» ütles Linnamägi pärastlõunal Postimehele. Kummalisel kombel leiti puuskulptuur oma tegelikust asukohast 50 kilomeetri kauguselt. Kuidas kuningas sinna sai, ei ole teada. Linnamägi sõnul ei oleks nemad ise ilma heade vihjajate abita kuju ealeski osanud just sealt otsida.

Linnamägi tundis heameelt sellegi üle, et skulptuur on pärast väikest seiklust hea korras ja mingisuguseid kahjustusi näha ei olnud.

Eile olid kolm nukrat skulptuuri ilma neljandata.
Eile olid kolm nukrat skulptuuri ilma neljandata. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles