Põllumajanduskoda: mesilaste hukkumise süüdlased peavad vastutama (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud mesilased.
Surnud mesilased. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda EPKK leiab, et taimekaitsevahendite kasutamise reeglite tahtlikud rikkujad peavad vastutama mesilaste hukkumisega tehtud kahju eest.

EPKK juhatuse esimees Roomet Sõrmus ütles, et vigu taimekaitsevahendite kasutamisel ei saa aktsepteerida vigu ning kehtestatud reeglite tahtlikud rikkujad peavad kandma vastutust.

«Praeguseks on teada, et viies mesilas toimunud mesilaste suremuse põhjuseks oli kahel juhul taimekaitsevahendite vale kasutamine, kahel juhul taimekaitsevahendite ja mesilaste suremuse vahel seost ei tuvastatud ja ühel juhul pole proovide tulemused veel selgunud. Oleme seisukohal, et riiklik järelevalve peab panema reeglite tahtlikud rikkujad vastutama,» lisas Sõrmus.

EPKK juhatuse liikme Vahur Tõnissoo sõnul on põllumehed mures, et taimekaitsevahendite väärkasutamise üksikjuhtumite tõttu püütakse panna kahtluse alla terve põllumajandussektori usaldusväärsust ning teema käsitlemisel on hakanud levima ka valeväited.

«Põllumajandustootjad on aga valdavas enamuses teadlikud oma vastutusest seoses loodushoiu ja ohutu toidu tootmisega ning teevad tihedat koostööd mesinikega. Samuti toetab põllumajanduskoda maaeluministeeriumi algatust taimekaitseseaduse täiendamisel,» lisas Tõnissoo.

EPKK kutsub kõiki põllumehi üles hoolikusele ja tähelepanelikkusele taimekaitsetööde läbiviimisel ning mesinikke avatud koostööle mesilate naabruses tegutsevate põllumeestega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles