Paet: EL peaks oma nähtavust Karabahhis suurendama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Priit Simson

Välisminister Urmas Paeti sõnul vähendaks Mägi-Karabahhi konflikti lahendamine oluliselt pingeid Lõuna-Kaukaasias ning Euroopa Liit peaks oma nähtavust regioonis veelgi suurendama.

Paeti sõnul, kes naasis äsja Euroopa Liidu välisministrite kohtumiselt Luksemburgis, tuleb nii Armeenial kui Aserbaidžaanil rahvusvahelise kogukonna kaasabil teha konflikti lahendamiseks pingutus.

«Euroopa Liidu eriesindaja koha säilitamine hõlbustab EL-il täita võetud kohustust aidata leida sealsetele konfliktidele lahendus,» märkis Paet.

Tema sõnul peaksid läbirääkimised viisalihtsustus- ja tagasivõtulepingu sõlmimiseks Armeenia ja Aserbaidžaaniga algama lähitulevikus.

Ministri sõnul toetab Eesti ka vabakaubandusläbirääkimiste alustamist Gruusia ja Armeeniaga. «Meie huvides on Gruusia ja Armeenia abistamine, et nad läbirääkimiste alustamiseks vajalikud tingimused täidaksid,» märkis ta.

Kõneldes olukorrast Gruusias, rõhutas Paet Euroopa Liidu vaatlusmissiooni olulisust uute pingete ennetamisel. «Samas on oluline tagada missiooni juurdepääs ka Abhaasia ja Lõuna-Osseetia aladele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles