Linnade Liit: omavalitsuste tulubaas tuleb kiiremas korras taastada

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Linnade Liit taotleb kiiremas korras kohalikele eelarvetele laekuva üksikisiku tulumaksu osa taastamist tasemel 11,93 protsenti, mis lubaks omavalitsustel koos ülejäänud avaliku sektoriga majanduskriisist taastuda 2013. aasta lõpuks.

Rahandusministeeriumi värske majandusprognoosi alusel on linnade ja valdade tulubaasi taastumist prognoositud 2015. aastaks, mis tähendab, et kriisiperioodi läbimiseks ja tulubaasi 2008. aasta taseme taastamiseks kulub kohalikel omavalitsustel tervelt 7 aastat, märgib liit oma pressiteates.

«Linnade liit soovib tähelepanu juhtida asjaolule, et omavalitsused on olnud alates 2009. aastast keerulises situatsioonis, sest eelarveaasta keskel kärbiti omavalitsustele eraldatavaid vahendeid. Samasse perioodi jäi ka majanduslangusest tingitud tööpuuduse kasv ning elanike toimetulekuprobleemide suurenemine,» nendib liit. Märgitakse, et kui maksed pensionisüsteemi teise sambasse plaanib riik taastada, siis omavalitsuse tulude taastamisest prognoosi dokumendis ei räägita.

Linnade liit leiab, et valitsus peaks kriisisituatsioonis tehtud otsused ümber vaatama ning omavalitsusele tulubaasi taastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles