Hundid ründasid veist ja murdsid üle 30 lamba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad
Lambad Foto: Elmo Riig / Sakala

Hundid murdsid möödunud nädalal Kuusnõmme poolsaarel üle 30 Saaremaa Ökoküla lamba ning ründasid esmaspäeva öösel Lümanda külas ka OÜ Lõukapõllu lihaveist, kirjutab Meie Maa.

Kuusnõmme poolsaarel murdsid hundid möödunud nädala neljapäeva öösel 24 lammast. Järgmisel päeval, kui lambad viidi uude kohta, avastati veel seitse lammast murtuna.

«Viimane murdmine oli reedel, kui otsustasime lambad Kuusnõmmelt ära viia, siis lisandus veel kolm lammast. Hundid valisid meie kõige paremad lambad välja,» ütles ASi Saaremaa Ökoküla juhatuse esimees Andreas Väli, kelle ametisoleku ajal niisugust murdmist ei ole varem olnud.

«Mõtlesin küll, et hunt poolsaarele ei tiku, aga läks ikkagi. Hunt otsib omale taganemisteed, aga poolsaar on tema jaoks kitsas koht,» märkis ta.

Saaremaa Ökokülal on Šoti mägiveised, kuid nende pärast Väli ei karda. «Nad tulevad karjaga kallale, kui keegi vasikale ligi läheb,» iseloomustas Väli.

Ööl vastu esmaspäeva tungiti Lümandas karjamaal, kus asus ligi 30 lihaveist, kallale 700–800 kilo kaaluvale veisele, kelle seljas on ründamisest jäänud kahjustus. Farmi töötaja avastas esmaspäeva hommikul, et looma selg oli katki ja veritses. Ühel teisel veisel paistis udar katki olevat. Kokku on Lõukapõllul 412 veist, kirjutab Meie Maa.

Esmaspäeval pidasid loomakasvatajad sidet keskkonnametiga, et saaks väljastada jahimeestele huntide küttimiseks eriloa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles