Mihkelson: Minski plahvatust ei tohi kasutada inimõiguste piiramiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärast Valgevene pealinna metroos toimunud plahvatust on kõige tähtsam see, et võimud ei kasutaks traagilist juhtumit ära inimõiguste veelgi suuremaks piiramiseks, ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Mihkelson rääkis ERR Uudistele, et loodetavasti suudavad Valgevene õiguskaitseorganid juhtumi lahendada ning võimud eesotsas president Aleksandr Lukašenkaga ei kasuta seda ära.

«Kahjuks need avaldused, mida Lukašenka on täna teinud, ei pruugi välistada selliseid arenguid, aga kindlasti on igasugune terror, ükskõik, kustkohast ja kelle poolt see lähtub, ja sarnased aktsioonid taunitavad,» lausus ta.

Välispoliitika spetsialist loodab enda sõnul, et Valgevene võimud uurivad juhtumit täie tõsidusega, aga kuna riigis on palju probleeme inimõiguste ja kodanikuvabadusega, peab lääne avalikkus kindlasti väga tähelepanelik olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles