Ringkonnakohus ei võtnud Andres Jõesaare süüasjas kaebuseid menetlusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar koos kaitsjaga
Andres Jõesaar koos kaitsjaga Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus ei võtnud kolmapäeval kuulutatud otsusega menetlusse raske liiklusõnnetuse põhjustanud Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikme Andres Jõesaare süüasjas kannatanute apellatsioonkaebusi.

Kannatanute esindajad esitasid märtsis Harju maakohtu istungil taotluse mõista Jõesaarelt välja täiendavalt tekkinud menetluskulud, kuid kohus vastas toona, et seda ei saa teha. Seejärel soovisid kannatanud esitada apellatsioonkaebuse, kuid maakohus leidis oma määrusega, et kokkuleppemenetluses ei saa kannatanud sellist kaebust esitada.

Kannatanute esindajad esitasid seejärel maakohtu määruse peale kaebuse ringkonnakohtusse, mis leidis kolmapäeval, et määruskaebus tuleb siiski rahuldmata jätta ning ringkonnakohus Jõesaare süüasjas esitatud apellatsioonkaebuseid ei aruta.

Harju maakohus karistas Jõesaart 7. märtsil tingimisi vangistusega. Kohus mõistis Jõesaare süüdi raske liiklusõnnetuse põhjustamises, kuna sellega kaasnes kannatanu surm, ning määras talle poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Ühtlasi võttis kohus Jõesaarelt neljaks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Katseajal peab Jõesaar alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Tsiviilhagidest kannatanud loobusid, kinnitades, et on selles osas saavutanud Jõesaarega kohtuvälise kokkuleppe.

Siseministeeriumi teatel juhtus õnnetus mullu 17. juulil kell 16.03 Tallinnas Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku sõitma hakanud Aprilia rolleriga, mida juhtis 17-aastane noormees. Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati raskelt vigastatuna haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.

Jõesaar sai mullu 25. oktoobril kahtlustuse ühe inimese surmaga ja teisele raskete vigastustega lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises. Kohtueelne uurimine tuvastas nimelt, et Jõesaar sõitis oma Volvoga ristmikule punase fooritule ajal, mis põhjustaski traagilise õnnetuse. Uurimisel selgus, et Jõesaar oli vahetult enne õnnetust rääkinud mobiiltelefoniga ning polnud ümbritseva suhtes piisavalt tähelepanelik.

Novembri alguses otsustas toona veel ERRi nõukogu esimehe ametit pidanud Jõesaar oma ametikohalt lahkuda. «Samal päeval, kui mulle esitati uurija poolt kahtlustus selle kohutava õnnetuse põhjustamisest, otsustasin täiesti kindlasti nõukogu juhi kohalt tagasi astuda,» ütles Jõesaar toona BNSile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles