Luik: sõjaline kaitse sõltub üha enam toimivast küberkaitsest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jüri Luik ja Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen
Kaitseminister Jüri Luik ja Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jüri Luige hinnangul kasvab sõjalise riigikaitse sõltuvus infotehnoloogiast, mistõttu tuleb ka selles sektoris üha enam panustada küberkaitsesse.

Luik arutas kohtumisel Euroopa Komisjoni asepresidendi Jyrki Kataineniga Euroopa Liidu kaitsevaldkonna tulevikku, teatas kaitseministeerium.

Katainen ja Luik tõdesid, et Euroopa sõjalise kaitse arendamine peab looma moodsaid lahendusi ning küberkaitse on üks valdkondadest, milles tuleb nende tekkimiseks eeldusi luua.

Eesti lähtub sellest ka Euroopa Liidu nõukogu eesistujana Euroopa kaitsefondi kujundamisel.

«Euroopa küberkaitse arendamisel tuleb toetada ideid, mis suunavad liikmesriike ja nende ettevõtteid suuremale koostööle. Selliseid projekte peaks toetama ka Euroopa kaitsefond,» lausus Luik.

Kaitseminister Luik kohtub sel nädalal Brüsselis Euroopa Komisjoni tööstusvoliniku Elżbieta Bieńkowskaga, Euroopa Liidu sõjalise komitee ülema kindral Mikhail Kostarakosega, Euroopa Komisjoni sisejulgeolekuvoliniku Julian Kingi ning Euroopa kaitseagentuuri tegevjuhi Jorge Domecq'ga.

Kohtumiste eesmärk on täpsemalt sisustada Euroopa Liidu kaitsekoostöö initsiatiive ning ühtlustada ootusi Euroopa Liidu sõjalise koostöö tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles