Pildid: Tallinna-Riia Lux Expressi buss sattus raskesse liiklusõnnetusse (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Riia Lux Expressi liinibuss sattus eile õhtul Lätis liiklusõnnetusse, bussis olnud inimesed kannatada ei saanud, küll aga sai kahes õnnetuses osalenud autos vigastada kaks inimest.

Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu ütles, et õnnetus juhtus eile õhtul veidi enne kella 21. Liiklusõnnetusse sattus buss, mis väljus Tallinnast kell 17 ja oli teel Riiasse. Õnnetus juhtus mõnikümmend kilomeetrit enne Riiat. Bussis oli 35 reisijat ja üks bussijuht.

Buss põrkas maanteel kokku sõiduautoga, mis paiskus otsa teisele teel sõitnud autole. Bussis ei saanud keegi kannatada, sõiduautode juhid viidi haiglasse. Kõik bussis olnud reisijad jätkasid reisi teise bussiga.

«Õnnetuse hetkel oli buss sooritamas möödasõitu aeglaselt liikunud veoautost. GPSi andmetel oli bussi kiirus möödasõidu ajal 92 kilomeetrit tunnis ning antud maanteelõigul on lubatud kiirus 90 kilomeetrit tunnis. Asjaolude täpsema uurimisega tegeleb politsei,» ütles Saarpuu.

Bussis olnud reisija sõnul juhtus õnnetus 40-50 kilomeetrit enne Riiat. Buss põrkas kokku kahe sõiduautoga, millest üks paiskus teelt välja kraavi katuse peale.

«Bussis keegi küll vigastada ei saanud, aga mõlemas avariis osalenud sõiduautos tundus olukord olevat päris hull. Sõiduteel olevas autos lebas üks mees liikumatult. Kraavis katuse peal olevasse autosse sisse ei näinud, aga kiirabi käis korra vaatas sinna sisse ja jäi mulje nagu ei oleks seal midagi enam teha,» kirjeldas reisija.

Õnnetusse sattunud bussi reisijad korjas peale õnnetuskohast möödunud Ecolinesi buss ja toimetas nad Riiasse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles