Lastelt erootilisi pilte välja pressinud mees mõisteti aastateks vangi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Pärnu Maakohus mõistis seitsmeks aastaks ja kuueks kuuks vangi Daved´i (30), kes pani ajavahemikus 2015. aasta sügisest kuni 2016. aasta kevadeni toime rea seksuaalkuritegusid lapseealiste tüdrukute vastu. 

Mees mõjutas kannatanuid üles astuma erootilistes teostes, asetas neid kahju tekitamisega ähvardamise teel olukorda, kus nad olid sunnitud täitma vastumeelset kohustust ning hoidis neid sellises olukorras, samuti hoidis pilte ja muid teoseid, millel on kujutatud nooremaid kui 14-aastaseid isikuid erootilistes situatsioonides ning tegi teisele isikule kättesaadavaks video, millel on kujutatud noorem kui 14-aastane isik erootilistes situatsioonides.

Daved lõi suhtluskeskkonnas Facebook mitmeid liba-kasutajakontosid, mille kaudu nii meelituste kui ähvarduste teel mõjutas tüdrukuid vanuses 8-14 aastat modellina erootilistes teostes üles astuma, s.t. palus tüdrukutel endale alasti videoid saata. Üldjuhul pakkus mees kannatanutele fotode või videote saatmise eest raha, keeldumise korral aga lubas tüdrukuid erinevalt moel karistada.

Kui mõni tüdruk oli endast näiteks aluspesus pildi saatnud, siis kasutas mees saadud pilti või pilte juba uute ja rafineeritumate nõudmiste esitamiseks, ähvardades keeldumise korral saadud pildid või videod erinevatele internetilehetele üles laadida või tüdrukutele sõbrannadele või vanematele saata. Kui ka see ähvardus ei mõjunud, lubas mees nad üles otsida ja vägistada.

Veebruaris võeti varem kohtulikult karistamata mees vahi alla ja eelmisel kuul arutas kohus kriminaalasja kinnises menetluses, kannatanute säästmiseks kohaldati lühimenetlust. Pärnu maakohus mõistis mehele karistuseks seitse aastat ja kuus kuud vangistust, aga et asi lahenes lühimenetluses, lühendati karistust kolmandiku võrra.

Süüdimõistetult mõisteti välja ka menetluskulud rohkem kui 4000 euro ulatuses, mehe kodust ära võetud ja asitõendiks tunnistatud sülearvuti määrati hävitamisele.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb teatada Pärnu Maakohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles