Pence'i visiidi turvamisse tahetakse kaasata ka Kaitseliit ja kaitsevägi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence külastab kahe Korea piirialal asuvat demilitariseeritud tsooni
USA asepresident Mike Pence külastab kahe Korea piirialal asuvat demilitariseeritud tsooni Foto: UNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Valitsus arutab neljapäevasel istungil kaitseväe ja Kaitseliidu kaasamist Ameerika Ühendriikide asepresidendi Michael Pence’i visiidi turvamisse.

Ettepanek on kaasata eeloleval pühapäeval ja esmaspäeval kaitseväelasi ja Kaitseliidu tegevliikmeid avaliku korra kaitsesse Ameerika Ühendriikide asepresidendi Michael Pence’i visiidi ajaks, edastas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Korrakaitseseaduse kohaselt otsustab kaasamise valitsus presidendi nõusolekul.

Pühapäeval ehk visiidi esimesel päeval kohtub Pence peaminister Jüri Ratasega. Esmaspäeval võtavad Pence ja president Kersti Kaljulaid osa küber- ja innovatsiooniteemalisel ümarlauast. Seejärel kohtub asepresident koos Kaljulaidiga ka Läti riigipea Raimonds Vējonise ning Leedu riigipea Dalia Grybauskaitėga.

Pence kohtub ka kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega ning Eestisse saadetud NATO lahingugrupi ja Eesti sõduritega ning esineb neile sõnavõtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles