Miinijahtija Sakala liitub NATO miinitõrjegrupiga

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe miinijahtija Sakala
Eesti mereväe miinijahtija Sakala Foto: Ardi Hallismaa

Kolmapäeval väljus Tallinna Miinisadamast Eesti mereväe miinijahtija Sakala, et liituda pooleks aastaks NATO 1. alalise miinitõrjegrupiga.

«Olen veendunud, et laeva meeskond tuleb uue komandöri juhtimisel NATO üksuses antavate ülesannetega hästi toime,» ütles mereväe ülema ülesandeid täitev mereväebaasi ülem kaptenleitnant Indrek Hanson. «Selle kinnituseks on ka möödunud kuul edukalt läbitud Belgia-Hollandi miinisõja oivakeskuse EGUERMIN katsed ja sertifitseerimine.»

Alates 29. juunist juhib NATO 1. alalist miinitõrjegruppi Läti mereväelane kaptenleitnant Gvido Laudups, kes võttis Riias peetud tseremoonial grupiülema ülesanded üle Eesti mereväeohvitserilt kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaalt. Grupi lipulaevaks on määratud Läti mereväe toetuslaev LVNS Virsaitis, millel tegutseb ka grupi juhtstaap.

EML Sakala on üks Eesti mereväele Ühendkuningriigist soetatud Sandown-klassi miinijahtijatest. Alus on ehitatud mittemagnetilisest komposiitplastist ja varustatud ripplabadega, mis koos vööripõtkuriga tagavad talle väga hea manööverdamisvõime.

Merevägi on NATO miinitõrjegruppides osalenud juba üle kümne aasta, panustades iga poolaasta vältel grupi koosseisu erineva sõjalaevaga. Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevade grupist on NATO 1. alaline miinitõrjegrupp esmaste kiirreageerijate hulka kuuluv valmidusüksus, keda allianss võib viie päeva jooksul saata erinevatesse maailma paikadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles