Jalg- ja mootorratturitel oli liikluses must päev

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Võidu ja Kerese tänava ristmikul
Avarii Võidu ja Kerese tänava ristmikul Foto: Martin Ilustrumm

Eile juhtus Eesti teedel seitse liiklusõnnetust, milles sai kannatada jalg- või mootorrattal liikunud inimene.

Esimene õnnetus juhtus eile hommikul kella 7.50 paiku Narvas Tallinna mnt ja Rahu tn ristmikul, kus 45-aastane naine ei veendunud sõiduautoga Volkswagen Golf vasakpööret sooritades manöövri  ohutuses ja seadis ohtu vastassuunast mootorrattaga Yamaha XV1100 lähenenud 58-aastase mehe, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Mootorrattur oli kokkupõrke vältimiseks sunnitud muutma sõidusuunda ja järsult pidurdama, mille tulemusel ta kukkus. Kiirabi andis mootorratturile kohapeal esmaabi.

Kell 13.01 juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Võidu ja Paul Kerese tn ristmikul, kus sõiduautot Volkswagen Touran juhtinud 70-aastane naine ei andnud teed sõiduautole Opel Meriva, mida juhtis 25-aastane naine. Sõidukid põrkasid kokku ja selle tulemusel paiskus Volkswagen otsa jalgrattaga sõitnud 5-aastasele poisile ning 62-aastasele jalakäijale ning edasi vastu piirdeaeda. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ning jalgrattur Tallinna lastehaiglasse.

Kell 13.28 juhtus liiklusõnnetus Tartus Riia tänaval, kus jalgrattaga mäest alla sõitnud 26-aastane naine pidurdas liiga järsult ja kukkus. Kiirabi toimetas ta haiglasse.

Kell 16.15 juhtus liiklusõnnetus Paides Põllu tänaval Kultuurikeskuse ristmikul, kus seni tuvastama jalgrattur ei andnud vasakpööret sooritades teed vastu tulnud jalgratturile ja nad põrkasid kokku. Eesõigust omanud jalgrattur, 31-aastane mees, kukkus kokkupõrke tagajärjel ja toimetati Järvamaa haiglasse. Liiklusõnnetuse põhjustanud jalgrattur lahkus sündmuskohalt.

Kell 18.43 juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Harku vallas Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna mnt 20. kilomeetril, kus mootorrattaga MV Agusta Brutale sõitnud 46-aastane mees kaldus vastassuunda ette sõidukile Seat Leon, mida juhtis 41-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel mootorrattur kukkus ja libises mööda teed 41-aastase naise juhitud sõiduki Ford Focus esistange vastu. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kell 19.48 teatati liiklusõnnetusest Harjumaal Padise vallas Paldiski-Padise ja Keila-Haapsalu mnt ristmikul, kus esialgsetel andmetel sõitis 27-aastane mees tehnilise rikke tõttu mootorrattaga Kawasaki Ninja ZX-6R teelt välja. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Viimane õnnetus juhtus veidi enne kella 21 Harjumaal Saue vallas Alliku-Laagri-Hüüru mnt ja Hämariku tee ristmikul, kus mööda kergliiklusteed jalgrattaga sõitnud 42-aastane naine pidurdas sõiduautole KIA Venga tee andmiseks, kaotas jalgratta üle kontrolli ja kukkus. Jalgrattur toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles