Jõhvi volikogus kütab kirgi sihtasutuse juhi 13 000-eurone hüvitis

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Jõhvi vallavanema ametist tagandatud Eduard East.
Hiljuti Jõhvi vallavanema ametist tagandatud Eduard East. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Jõhvi volikogu enamus soovib, et revisjonikomisjon asuks uurima 16. juulil vallavanema ametist tagandatud Eduard Easti viimase tööpäeva otsust − kulutada valla eelarvest 13 000 eurot sihtasutuse Jõhvi Hooldekeskus juhatuse liikmele Elle Seliverstovale hüvitise maksmiseks.

Volikogu uue esimehe Niina Neglasoni väitel maksti Easti ettepanekul ja käsul tema viimaseks jäänud tööpäeval, 14. juulil Seliverstovale kuue ametipalga suurune lahkumishüvitis, mis koos sotsiaalmaksuga läks vallale maksma 13 000 eurot, kirjutab Põhjarannik.

Neglasoni sõnul oli Seliverstoval temaga sõlmitud töölepingu kohaselt õigus saada nii suurt lahkumishüvitist, kui sihtasutuse Jõhvi Hooldekeskus majandustulemused seda võimaldavad.

«Kuid praegu lasi endine vallavanem Eduard East, kes on ühtlasi Jõhvi hooldekeskuse nõukogu esimees, raha välja maksta mitte sihtasutuse, vaid valla eelarvest,» ütles Neglason, kelle sõnul on selline rahakottide segi ajamine lubamatu.

Eile volikogu istungil osalenud 14 saadikust kümme tegid revisjonikomisjonile ülesandeks kontrollida ning hinnata Seliverstovale vallaeelarvest tasutud hüvitise õiguspärasust ja seaduslikkust ning esitada kirjalik seisukoht 16. augustiks.

Üks kolmest volikogu revisjonikomisjoni liikmest Teet Enok ütles samas, et ühe kuuga on puhkuste ajal sellise hinnangu andmine ebareaalne.

Elle Seliverstova on ka üks staažikamaid Jõhvi volikogu liikmeid, kes on kuulunud esinduskogusse juba sajandi algusest, ning tema häältesaak on valimistel jäänud stabiilselt 70 ja 100 vahele. 16. juulil toimunud volikogu istungil kuulus Seliverstova nende hulka, kes ei toetanud Eduard Eastile umbusalduse avaldamist.

Põhjarannikul ei õnnestunud küsida ametist lahkumise põhjusi Seliverstovalt ega talle hüvitise maksmisega seotud asjaolusid endiselt vallavanemalt Eduard Eastilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles