Kalle Laanet lahkus Keskerakonna juhatusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liige Kalle Laanet esitas avalduse juhatusest lahkumiseks ja Laaneti asemel saab juhatuse liikmeks Andres Vään.

Kalle Laanet märkis Postimees.ee’le, et põhiline argument erakonna juhatusest lahkumisel oli Keskerakonna kaotus riigikogu valimistel. Samas tõi ta välja, et ei ole sugugi rahul erakonna praeguse juhtimisega. «Oluline põhjus on see, et erakonna ebaprofessionaalne juhtimine on erakonna viinud rahalistesse raskustesse ja poliitilisse isolatsiooni. Sellise juhtimisega ei saa erakonda edasi arendada.»

Ta lisas, et paljud otsused Keskerakonnas on tehtud väljaspool juhatust, millest tema juhatuse liikmena sai teada alles hiljem ajalehest lugedes.

Kommenteerides Keskerakonna pressiteates välja toodud etteheiteid, nagu ta oleks juhatuses olnud väheaktiivne, vastas Laanet: «See oleks hoopis naljakas, kui nad mind kiidaksid.»

Laanet nentis, et pigem paistis ta silma rohkete sõnavõttude ja arvamusavaldustega.

Erakonnavahetust Laanet ei plaani ning küsimustele, kas teda on ka mujale parteidesse kutsutud, vastas Laanet, et ta suhtleb paljude inimestega. Mõttekaaslasi Keskerakonnas tal enda sõnul veel jagub.

Keskerakond teeb Laanetile etteheiteid

Erakonna aseesimees ja juhatuse liige Enn Eesmaa leiab, et juhatuse liikme vastutus on viia erakond korralise kongressini ja praeguse juhatusest lahkumisega hoiab Laanet vastutusest kõrvale.

Keskerakond tõi oma pressiteates esile, et Laanet pole vähemalt viimasel kahel aastal näidanud aktiivsust juhatuse töös ega osalenud koosolekutel, kus on arutatud tema poolt avalduses märgitud teemasid.

«Kahjuks ei viibinud ta ka juhatuse koosolekul, kus arutati valimisnimekirjade komplekteerimist ega ka koosolekul, kus analüüsiti valimistulemusi,» lisati teates. «Laanet puudus 2010. aastal ligi pooltelt juhatuse istungitelt (toimus 19 istungit, puudus kaheksalt) ning käesoleval aastal ei ole ta osalenud kuuest juhatuse istungist neljal.»

Keskerakonna väitel oli Laanet valimisnimekirjade koostamise ja kinnitamise ajal Hiinas ja valimistulemuste analüüsi ajal puhkusereisil Tais.

 Vastavalt erakonna põhikirjale on juhatuse liikmel õigus tagasi astuda ning kongresside vahelisel ajal täiendatakse juhatuse koosseisu kutsudes sinna erakonna juhatuse valimisel järgmisena enim hääli saanud erakonna liikme.

2009. aasta 5. detsembril toimunud erakonna kongressi juhatuse valimiste protokollist lähtudes, saab erakonna juhatuse liikmeks Jõgeva piirkonna aseesimees Andres Vään.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles