Video: Saaremaal nähti üle 60 aasta taas karu (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu. Illustreeriv foto.
Karu. Illustreeriv foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaal märgati kuue aastakümne järel taas karu, loom jäi metsatööliste videole ja olemas on ka foto karu jäljest, kirjutab homne Saarte Hääl.

Tõrise ja Tõru küla vahel karu kohanud Janar Martin ütles, et loom sattus talle teele ette umbes 50 meetri pealt. Videot näeb siit.

«Olen metsas seitse aastat tegutsenud, küll ma sea ja põdra ära tunnen ja see polnud kumbki neist,» ütles mees. Martin lisas, et karu kartis ilmselt teda rohkem kui tema karu. Metslooma kõrgust oli keeruline hinnata, kuid Martini hinnangul võis see neljakäpakil olnud looma puhul olla natuke üle meetri.

«Eks läks paarkümmend sekundit aega, et aru saada, mis elukaga tegu, aga siis sain ta telefoniga filmile,» rääkis Martin. Samuti üritas ta karu jälgedest pilti teha, kuid sellest ei tulnud suurt midagi välja, kuna tegemist oli kruusateega.

«Seda küll ei tahaks, et mingit klaperjahti karule nüüd korraldama hakataks,» lisas Martin.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles