Valgevene kutsus Eestit vaatlema õppust Zapad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene vägede helikopter 2013. aasta õppustel Zapad.
Vene vägede helikopter 2013. aasta õppustel Zapad. Foto: © RIA Novosti/Reuters/Scanpix

Kaitseministeeriumile on saabunud kirjalik kutse osalemaks õppuse Zapad 2017 tutvustamiseks korraldatavatel üritustel Valgevenes.

«Sellega on Eesti kaitseatašee kutsutud osalema tänavu 19.-21. septembril toimuval briifingul, õppuse vaatlusel ning külaskäigul Valgevene kaitsetööstusettevõttesse. Kutsest ei selgu nende ürituste detailid,» seisab kaitseministeeriumi koduleheküljel.

Valgevene kaitseministeeriumi kutse Eestile on allkirjastatud 21. juulil.

«Kuigi tegu ei ole õppuse vaatlemisega OSCE raamistikus, on kutse näol tegu tervitatava sammuga Valgevene poolt õppuse osas läbipaistvuse loomiseks. Kaitseministeerium on valmis Valgevene poolt kahepoolsete suhete alusel korraldavatel üritustel osalema,» märkis Eesti kaitseministeerium.

Ministeerium märgib, et Venemaa ei ole OSCEd õppusest Zapad 2017 ametlikult ega vabatahtlikkuse alusel teavitanud.

«Varasemate aastate jooksul on korduvalt tuvastatud Venemaa poolset sõjaliste õppuste poolitamist, mitteraporteerimist ning õppuste tegelikust väiksemana raporteerimist,» seisab kaitseministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles